Stichting Spelend Kind Parkstad zoekt vrijwilligers

De drijvende kracht achter onze stichting zijn de vrijwilligers. Daarom zijn we ook altijd op zoek naar enthousiaste mensen die een steentje willen bijdragen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Wat doen onze vrijwilligers zoal voor onze stichting om speelgoed “verzend-klaar” te krijgen?

Als er speelgoed wordt ingeleverd bij een van de inleverpunten, dan moet dit worden vervoerd naar onze centrale locatie. Dit doen we natuurlijk niet elke dag. We verzamelen wat spullen op een punt en proberen het dan met een rit te verplaatsen.

Daarna wordt het speelgoed op de centrale locatie gecontroleerd. We bekijken of alles compleet, schoon en niet kapot is. Een keer in de maand worden alle nieuw binnengekomen knuffels gewassen, zodat alles lekker fris is.

Vervolgens wordt alle speelgoed verdeeld over leeftijdscategorie├źn en daarbinnen nog eens op jongen/meisje/beiden.
We registreren hoeveel items we per categorie en subcategorie op voorraad hebben, zodat we makkelijk kunnen zien hoeveel kinderen van welke leeftijd we kunnen helpen.

Wil jij ons ook helpen bij dit het verzamelen, controleren of registreren van speelgoed? Meld je dan aan als vrijwilliger en draag je steentje bij. Niet omdat het moet….maar omdat het kan!

2016-11-01T13:51:03+00:00